Прогнозата е за предимно облачно време, в Северна България на

...
 Прогнозата е за предимно облачно време, в Северна България на
Коментари Харесай

Опасно време: Оранжев и жълт код за силен вятър в цялата страна

 

Прогнозата е за най-вече облачно време, в Северна България тук-там с превалявания от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана – от дъжд и сняг , които до вечерта ще спрат. Ще е прохладно със мощен, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина – плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, в София – към 7°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, основно по северното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, които до вечерта ще спрат. Ще духа мощен и плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 9°-13°. Температурата на морската вода ще е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е забележителна, основно в масивите от Западна България с превалявания от сняг. Ще духа плевел и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 4°, на 2000 m – към минус 5°.

В неделя (24 декември) облачността ще се раздира и понижава, след обяд над по-голямата част от страната до най-вече слънчево време. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне, само че в Дунавската низина и в Източна България ще е сдържан до мощен. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните – сред 9° и 14°.

В понеделник (25 декември) ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще отслабне още. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в котловините на Югозападна България, където ще е безшумно – до към 0°. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, оповестиха още синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.Инфо: Национален институт по метеорология и хидрология, БТА

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР